Matematyka
Cryss89
2017-06-25 03:52:07
Pomocy !! Trzy i pięć usmych doby to : JAK BY CO TO DAJE NAJ I TO JEST UŁAMEK TYLKO NIE DAM RADY TUTAJ NAPISAC UŁAMKA
Odpowiedź
Zgroza
2017-06-25 07:17:52

1/8 doby = 24 h : 8 =  3 h 5/8 doby = 5*3 h = 15 3 doby = 3*24 h = 72 h 72 h + 15 h = 87 h Odp:  3  5/8   doby to 87 godzin.

Krysia271294
2017-06-25 07:19:07

1 doba =24 godz. 3 5/8*24=29/8*24=29*3=87 godz.=3 doby 15 godzin

Dodaj swoją odpowiedź