Matematyka
kamisia8
2017-09-24 04:35:57
Ułóż trzy pytania i rozwiąż zadanie
Odpowiedź
hihar
2017-09-24 10:16:09

Odp:38zł Ola kupiła 12 cukierków i podzieliła się z dwoma koleżankami po równo. Ile cukierków zostało przydzielone dla niej. Odp:4 Pies kupił 12 plasterków szynki za 2 zł. Ile wydał pies? Odp:24zł

justa81
2017-09-24 10:17:24

1.Ile łącznie kupiła kwiatków ? 2.Ile zapłaciła za wszystkie kwiatki ? 3.Ile zostało reszty z 50 złotych ? odp 1. 5+3=8 odp 2. 3*6+5*4=18+20=38 odp 3. 50-38=12

Dodaj swoją odpowiedź